Emoties tonen als zorgprofessional; kan dat? mag dat?
Toch een beetje bij me..
Ben jij ook die naaste die de zorg voor jouw dierbare uit handen heeft moeten geven?
Waar je hem het liefste voor altijd bij je had gehouden?
Maar waar je diep van binnen ook wist dat dit niet mogelijk, niet goed of niet wenselijk was?
Hij heeft een plekje mogen vinden in een bijzonder thuis, in een aangepaste schoolsituatie, opvang of dagbesteding. Dit alles met de beste intentie en het juiste gevoel van vertrouwen.
En toch..
Vraag je jezelf vaker af hoe het met hem gaat.
Vraag je je af wat hij aan het doen is, omdat hij het je misschien maar moeilijk zelf kan vertellen.
Vraag je je af of hij het naar zijn zin heeft.
Of het goed is zoals het nu is.
Je voelt het verlangen om een ander mee te nemen in jullie verhaal, maar de juiste woorden zijn moeilijk te vinden en dekken niet de lading..
De tijd vliegt...
Je denkt dat je zelfs de kleinste dingen onthoudt..
Maar wat als een van jullie het straks niet meer kan herinneren?
Of wat als hij er straks niet meer is?
Je wilt dan niet meer hoeven denken; had ik maar…
Hoe zou het dan voor jou zijn als..
-
Je ziet en voelt dat het goed gaat met hem? Wellicht zelfs door de tijd heen?
-
Je je trots kunt voelen als jullie een ander kunnen laten zien hoe jullie wereld eruit ziet?
-
Je juist foto’s hebt van zijn alledaagse momenten die voor een ander wellicht klein ogen, maar voor jullie zo groots zijn?
-
Je een herinnering hebt aan een belangrijke periode uit zijn leven? Wetende dat hij of jij iets hebt om op terug te vallen voor later?
-
Maar bovenal; je nu toch een beetje het gevoel kunt krijgen “samen te zijn”?
Laat mij dan jullie verhaal vertellen!
Mijn naam is Anita van de Manakker.
Ik ben 38 jaar oud en trotse moeder van 2 kinderen.
Al vroeg verloor ik mijn hart aan de zorg. Inmiddels dan ook al 17 jaar werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Dit zorghart combineer ik nu met mijn andere passie; documentaire fotografie.
Fotograferen van het alledaagse vanuit gevoel, voor foto’s met gevoel!
Wat kun je van me verwachten?
In een persoonlijk gesprek mag je me meer vertellen over jullie en jullie verhaal. Samen onderzoeken we welke momenten belangrijk zijn om dit verhaal in beeld brengen. Op basis hiervan maak ik de fotoreportage.
Ik wil pure momenten en een verhaal vangen, dus ik neem de tijd voor mijn reportages. Tijd om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. Tijd voor afstemming met jouw dierbare, maar ook met zijn omgeving! Een reportage op een bepaalde plek, neemt dan ook gemiddeld een drietal uren in beslag.
Na de reportage ontvang je binnen 1 week van mij een preview en binnen 3 weken volgt jullie volledige verhaal in beeld. In digitale bestanden of een album, net waar de voorkeur naar uit gaat. Ik werk niet met een bepaald aantal foto’s als leidraad. Het vertellen van jullie unieke verhaal is mijn leidraad!
"Anita heb ik gevonden op Facebook. Hier vertelde ze over haar fotografie. Dit raakte me. Ik herkende mijn broer in haar verhaal en dacht ‘dat lijkt me wel wat’. Door het voorgesprek met Anita had ik helemaal geen twijfels. Ik vertrouwde haar helemaal.
Anita is heel lief. Ze is makkelijk te vertrouwen. Ze straalt veel rust uit. Ik voelde me fijn bij haar, daarom dacht ik ook dat mijn broer zich op zijn gemak zou voelen bij haar. Dat vond ik wel belangrijk, omdat Anita toch wat tijd met hem door zou brengen."
Cindy Manders
Droom jij ook van..
-
Een beeld van jouw dierbare, mooi zoals hij is?
-
Het gevoel van “samenzijn” ondanks de fysieke afstand?
-
Vol trots een ander een inkijk kunnen geven in jullie wereld, zonder op zoek te moeten naar de juiste, dekkende woorden?
-
Een tastbare herinnering voor nu, maar ook voor later?
Wat eerdere klanten zeggen..
Wil je samen onderzoeken wat ik voor jullie kan betekenen?
Plan hieronder dan een vrijblijvend gesprek met me in.
Ik ben benieuwd naar jullie verhaal.
Op basis hiervan kan ik je ook gerichter vertellen welke investering dit van je vraagt.
Blog
Veelgestelde vragen
Hoe gaat mijn dierbare reageren op een fotograaf? Dit is niet altijd te voorspellen. In voren vind ik het belangrijk om via jou meer te weten te komen over jouw dierbare om me zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden. Zo zal ik ook contact opnemen met de omgeving waarin hij zich bevindt ten tijde van de reportage, om nader af te stemmen. Mijn ervaring in de zorg, draagt er sowieso aan bij dat ik me telkens opnieuw zoveel mogelijk probeer af te stemmen met de persoon in kwestie. Soms dient er een kennismaking te zijn, soms ook bewust niet. Dit is een kwestie van aanvoelen en korte lijntjes met de omgeving waar ik op dat moment ben. Ik calculeer dan ook bewust dagdelen in zodat er voldoende tijd en ruimte is om aan elkaar te wennen, zodat ik de pure foto’s kan krijgen. Ik heb dan ook nog niet eerder meegemaakt dat mijn aanwezigheid problemen gaf.
Wat vind de organisatie ervan dat er een fotograaf komt? Dit is voor mij in voren niet te beantwoorden. Wanneer jij met de organisatie hebt gedeeld dat ik graag foto’s zou komen maken, vraag ik altijd om een contactpersoon. Ik neem in voren contact op om uitleg te geven, verwachtingen af te stemmen en eventuele vragen te beantwoorden.
Hoe worden de foto’s opgeleverd? Dit kan op meerdere manieren, afhankelijk van jouw wensen. Zo bestaat er de mogelijkheid om ze digitaal te ontvangen, maar ik kan ze ook verwerken in een album. Of wellicht ben je wel op zoek naar een combinatie van beide. Dit stemmen we samen in voren af.
Kan ik in termijnen betalen? Je kunt betalen in termijnen. Vraag een gesprek aan en informeer naar de opties en voorwaarden.
Ik twijfel over iets anders.. Vraag gratis en vrijblijvend een gesprek aan, zodat we jouw vragen samen door kunnen nemen.